Kínai Import Tanácsadás

Telefonszám: +36 20 318 6216

 

Hogyan lehet Kínából árut importálni?

Önnek természetesen több lehetősége is van erre, amiből csak az egyik, hogy leül velünk beszélgetni.

Talán a legegyszerűbb, ha vesz egy repülőjegyet 2-300 ezer forintért és eltölt kb.2 hetet egy kinai iparvárosban, kutakodással. Ha jól választ úticélt és szerencsésen rögtön  a termékcsoportjának megfelelő régióba érkezik, akár sikerrel is járhat, megtalálhatja amit keres.
Kinában az élet egyébként nem drága, persze ez európai szintű szolgáltatások ára  már borsosabb, a kinai szintűekhez pedig edzett gyomor kell,úgyhogy alaphangon kb 5-600.000 forintot  garantáltan elkölt egy nem garantált kimenetelű útra.
Mi is ezt tettük anno és bizony volt, hogy ott álltunk a jó előre leszervezett látogatáson, önmagát  Kina legrégebbi  és legnagyobb gyártójának hirdető "gyár" kapujában, egy Isten háta mögötti faluban,ahol valószínűleg mi voltunk az első fehér emberek, valahol egy  tyúkól és egy szemétdomb között, sokezer kilométerre a civilizációtól.
Érdemes talán egy másik tényezőt is figyelembe venni. Néhány napot és némi költésget mindenképpen követel a felkészülés az útra, már ha csak a vízumbeszerzést,  a hetekkel előre beadandó oltásokat és  a biztosítást nézzük.
Aztán   a hazaérkezés után az időeltolódásból fakadó napokig tartó kóválygás, amit megtetéz a minimum 10 órás , de átszállásokkal és transzferekkel számunkra  mindig valahogy  20-28 órásra kijövő  repülőutak által garantált kifacsartság…szóval mindezt  úgy ahogy kipihenni... a tervezett 2 hét rögtön 3 hétté válik.
Nos ez az az idő, amíg Önt  a Cége nélkülözi.
Ezt hívják alternatív költségnek, de ezt csak Ön tudja kiszámolni, hogy az Ön esetében ez mennyibe kerül, megéri-e az Ön számára.

Nem árt, nagyon nem, ha  beszél valamelyest angolul! Az már fél siker! Azért csak fél, mert a kinaiak nem nagyon beszélnek, vagy ha igen,általában teljesen  érthetetlenül. Tucatnyi „egyetemi diplomával” rendelkező kinai-angol tolmács miatt hullott ki a hajunk jelentős része az elmúlt években, mire megtaláltuk azokat  az embereket, akivel a mai nap is dolgozunk.
Utólag már nevetünk a storykon, de amikor az ember egy munkanapja kint akár 50-100.000 forintba kerül,-a kontinensnyi országon belül ugyanis  kell repkedni jócskán, néha naponta  máshova- ráadásul az utazás sikere mehet veszendőbe, mert a legegyszerűbb kérdéseket sem értik, pláne a választ nem tudják visszafordítani angolra… No comment.

 

 

Waxhouse Kínai Üzleti Tanácsadó Kft. Kínai Import és Árubeszerző Kft.
Elérhetőség